Die genade van gehoorsaamheid. Hoe evangelies is die etiese preke wat ons in Suid-Afrika hoor? deur Johan Cilliers - Terblanche, M. D. (Acta Theologica, 2002)
Uit teks: Die derde werk in Johan Cilliers se “Prediking”-trilogie Die genade van gehoorsaamheid is ’n uiters tydige werk. Soos die subtitel Hoe evangelies is die etiese preke wat ons in Suid-Afrika hoor? aandui, handel dit oor etiese prediking in Suid-Afrika. Cilliers se hoofmotief met die skryf van die boek voer hy terug na Luther se uitspraak: “Die Woord van God kom om ons te verander.”